Közélet

Ferenc pápa nem akar lemondnai, de támogatja a szépségbloggereket

A katolikus egyház feje két nagyon eltérő beszélgetésen vett részt Vasárnap.

“Sohasem gondoltam arra, hogy elhagynám a pápai tisztet, mert sok a felelősség” – mondta a katolikus egyházfő egy kérdésre válaszolva. Ferenc pápa az általa inspirált Scholas Occurentes nevű nemzetközi oktatási kezdeményezésről tartott összejövetelen beszélt a Vatikánban.

Bár korábban azt mondta, hogy szerinte saját pápasága nem lesz hosszú, eddig sohasem nyilatkozott egyértelműen arról, hogy nem követi XVI. Benedek lemondási példáját. A német nemzetiségű pápa 2013-ban önként távozott tisztségéből, amire 600 éve nem volt példa.

Ferenc pápa az összejövetelen kitüntetéseket adott Salma Hayek, Richard Gere és George Clooney amerikai színészeknek, amiért segítik az oktatási kezdeményezést, támogatják az azt szolgáló alapítványt.

Ugyanezen napon, valamivel korábban, Ferenc élő konferenciabeszélgetésen vett részt egy csomó Youtube-hírességgel is. 12 híresség vett részt a beszélgetésen, köztük Louse Pentland, aki Sprinkle of Glitter nevű szépségcsatornát csinálja. Neki ferenc azt mondta, örül, hogy ezt a munkát végzi, mert azzal, hogy a szépségről beszél, semlegesíti az erőszakot.

Az 50 perces beszélgetésen szóba került Diego Maradona is, de Ferenc kitért a kérdés elől, hogy a focista híres kézzel elért gólja tényleg isteni beavatkozás lett volna.

Ehelyett megkérte a hírességeket, hogy segítsenek azoknak a követőiknek, akik elveszettnek érzik magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik