Közélet

Az MNB felügyelőbizottsága szerint jogszerűek voltak a műkincsvásárlások

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottsága (fb) szerint jogszerűek voltak az Értéktár program keretén belül végrehajtott vásárlások – derül ki a testület üléséről az MNB honlapján pénteken közzétett közleményből.

A testület a közlemény szerint április 29-én tartotta idei negyedik ülését, amelyen elfogadta a jegybank Értéktár programját ellenőrző vizsgálat záródokumentumát.

A vizsgálati jelentés szerint az Értéktár program keretén belül végrehajtott vásárlások jogszerűek voltak, megfeleltek a programban lefektetett alapelveknek. A felügyelőbizottság a program végrehajtása során nem talált szabálytalanságot.

A program gazdálkodásával kapcsolatban az fb azt ajánlja, hogy az igazgatóság a meghirdetett idő- és költségkereten belül bontsa le a tervezést kisebb időszakokra is, és ezekről évente készüljön “visszamérés”. A testület annak megvizsgálását is ajánlja, hogy a jelenleg budapesti közgyűjteményekben látható műtárgyak időszaki vándorkiállítások szervezésével láthatók legyenek a vidéken élők számára is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik