Közélet

Katasztrófát emlegetnek a Szent István Egyetemen

A Corvinus egykori budai központjának beolvasztása a Szent István Egyetembe távolról sem gördülékeny.

A Corvinus egykori budai képzőhelyét, ahol az agrártudományi és tájépítészi képzés zajlott a kormány egy “racionalizálás” keretében szervezte a Szent István Egyetem alá. Az alkalmazottak számára rendezett tájékoztató fórumon Tőzsér János rektor a pozitív jövőkép felvázolása mellett folyamatos kiszólásokat és megjegyzéseket tett a budaiakra, akik ellenezték az összeolvadást – értesült az Eduline.

A SZIE egykori hallgatói létszáma 35 ezer volt, mely az összeolvadás idejére 14 ezerre apadt, a Budai Campusszal kiegészülve is “csak” 18 ezer hallgatójuk van. A rektor szerint a tiltakozás rossz reklámja miatt maradtak el a jelentkezések. A tavaly tiltakozó hallgatók viszont attól tartottak, hogy a Corvinus név elvesztése jelent komoly veszteséget. A tavalyi tiltakozók a megfelelő tervezés hiányát és a stabilitás elvesztését is kifogásolták.

Tőzsér egyértelművé tette, hogy a jelenlegi struktúra nem fog működni, ezért együttműködésre szólította fel az oktatókat, akik közül többen a szemüket forgatták a kényszer miatt. A cél az oktatói elvándorlás megállítása, ugyanis akik úgy látták, hogy nem biztos a pozíciójuk a SZIE-n, azok más állás után néztek.

Az oktatók rossz körülményekről beszéltek, például hogy még a telefonok sem működnek. Hogy részleteiben milyen problémákról esett még szó, arról ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik