Közélet

Rogán Cecíliának sem tetszett a vasárnapi boltzár

A nőket nem igazán sikerült meggyőznie a kormánynak arról, hogy jó dolog, ha vasárnap zárva vannak a boltok. Ezt Rogán miniszter a saját életében is érezte.

A tárcavezető Kálmán Olga vendége volt az Egyenes Beszédben, ahol arról beszélt, hogy saját családjának nő tagjai, köztük felesége sem volt feltétlen híve a boltzárnak.

A kérdésre, hogy presszió alatt volt-e otthon, azt mondta, a vasárnapi ebédnél szokványos a presszió, de „legalább legyen miért küzdeni.”

Rogán szerint a népszavazásnak egyetlen jelentősége volt a kormány döntésében, az, hogy vannak ennél fontosabb döntések is, amiről referendumot kell tartani.

A kormány mindenképp értékelni akarta a boltzár egy évét, valószínűleg saját maguktól is így döntöttek volna, csak nem gyorsított eljárásban. A kormányülésen nem mindenki értett egyet a döntéssel, de mindenkinek el kell fogadnia azt.

Rogán azt mondta, a frakcióban is vita tárgyát képezte a dolog, de Kósa frakcióvezető irányításával a képviselőtestület a kötelező szavazás mellett döntött.

(ATV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik