Közélet

Tóbiás: győztek az emberek, kapitulált a kormány

Győztek az emberek, győzött a demokrácia, a társadalmi akarat és az MSZP, a kormány pedig kapitulált – értékelte Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról rendelkező kormánydöntést hétfői sajtótájékoztatóján.

A pártelnök úgy fogalmazott: másfél év kitartó küzdelem kellett hozzá, de hittek abban, hogy nem lehet az emberek feje felett döntéseket hozni a hétköznapjaikat meghatározó kérdésekben. Hozzátette: minden mérés azt igazolta, hogy a társadalom többsége elutasítja a vasárnapi boltzárat, de a kormány másfél évig nem tett semmit, majd most három nap alatt, “kapkodva, elvi álláspontját feladva kapitulált”, de nem a társadalmi akarat miatt, hanem kizárólag a hatalma megtartásáért.

Tóbiás József úgy vélte: ezért nem állhatnak meg, “itt nem ért véget a történet”, valódi népszavazást akarnak, mert hisznek abban, hogy a társadalmi akarattal együttműködve leváltható a Fidesz, az embereknek pedig joguk van az egészségügyről, az oktatásról, a földekről, a bérplafonról és a számos meghatározó kérdésről véleményt mondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik