Közélet

Pukli nekiment, miniszter lehet belőle

Újra önálló lehet az oktatási tárca. Előbb-utóbb.

Az még nem dőlt el, mikor, de a Népszabadság szerint lesz önálló oktatási minisztérium. A meccs azért nem lefutott, mert a lap kormányzati forrásai szerint még vita van arról, hogy a jelenlegi forrongások közepette, vagy – a kormányfő reményei szerint – győztes 2018-as választás után szánja el magát a lépésre a kormány.

Orbán Viktor a nemrég kinevezett Palkovics Lászlónak szánja a miniszteri posztot, leválasztva a tárcát az Emberi Erőforrások Minisztériumáról. Ezt állítólag Palkovics sem bánná, de Balog Zoltán kevésbé lelkes, a lap informátorai szerint ő szívesebben szabadulna az egészségügytől.

A lap szerint Orbán Viktornak azt is mérlegelnie kell, kitart-e a KDNP által meghatározott, ideológiai alapon működő poroszos, túlcentralizált közoktatás mellett, vagy maga is elismeri, túltolták a biciklit. Palkovics az eddiginél sokkal inkább piaci alapon működő, ideológiamentes rendszert szeretne – írja a lap.

Palkovics kinevezése ugyanakkor azért is pikáns, mert a mára polgári engedetlenségi mozgalmat hirdető Tanítanék Mozgalom nemcsak Balog Zoltánt, hanem őt is hiteltelennek tartja. Pukli István március 15-én nemcsak azt követelte, hogy Orbán Viktor, Áder János kérjen bocsánatot, hanem azt is, hogy “komolyan vehető” tárgyalópartnereket jelöljön ki a kormány a Balog és Palkovics helyett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik