Közélet

“Jön a nemzeti menzamutyi”

menza, beremend (Array)
menza, beremend (Array)
A DK így értékeli a közétkeztetés államosítását.

A Demokratikus Koalíció szerint ha a kormányzat állami kézbe veszi a közétkeztetést, akkor “a trafik-, a föld- és a kaszinómutyi” után “jön a nemzeti menzamutyi”. Oláh Lajos azt mondta, a közétkeztetéssel a Fidesznek és a kormánynak az a baja, hogy annak profitja “nem fideszes oligarchák zsebében landol”.

A “nemzeti menza” kialakítása újabb lehetőség arra, hogy baráti helyekről vásárolják meg a termékeket, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek van sertéstelepe, ásványvíz-palackozója – tette hozzá. A független képviselő nem tartja kizártnak, hogy az államosítás után fél évvel “barátoknál landol” az összes menza üzemeltetésének joga.

Az ételek minőségét nem a nemzeti menzareform, hanem a tisztességes verseny és a korrupciómentes közétkeztetés biztosítja. Oláh Lajos közölte: a korábbi államosítások után trafik- és kaszinóperek tömkelege szakad az állam nyakába, amelyek után a kártérítést nem a “trafikmutyi” kitalálói és haszonélvezői, hanem az ország fizeti.

A DK kikéri Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől az összes előzetes tanulmányt, hogy lássák, milyen számítások alapján mondják azt, megéri egy kézbe venni a menzákat. A Magyar Idők szerdán írta meg, hogy csökkenhetnek a közétkeztetés árai, miután a kormányzat állami kézbe venné a területet. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik