Közélet

Vizsgálnák a TV2 botrányos Juhász-interjúját

Komlósi Gábor (Array)
Komlósi Gábor (Array)
Komlósi Gábor elnök felkérte a MÚOSZ etikai bizottságát, vizsgálja ki a kereskedelmi tévé március 17-ei anyagát.

A MÚOSZ elnöke közölte, hiába remélték a TV2 bocsánatkérését a nézőktől, érintettektől, hiába várták, hogy valaki hivatalosan is panaszt emel etikai bizottságuknál – vagy bármely más fórumon – az elhíresült Juhász-interjú túlkapásai, a televíziós oknyomozó újságírást nem tanári szinten művelő Kunfalvi Nóra riportja ellen.

Komlósi Gábor a Nol.hu-val tudatta: nem híve a „hivatalból” kért vizsgálatoknak, de úgy úgy döntött, a MÚOSZ elnökeként a szövetség független etikai bizottságához fordul. Kérte, a testület térképezze fel, lehetőségeihez képest vizsgálja ki a TV2 március 17-ei anyagának etikai vonatkozásait, terjesszen elő iránymutató állásfoglalást a jól dokumentálható eset kapcsán.

A MÚOSZ elnöke azt is sérelmezte, hogy Kökény-Szalai Vivien nem fogadta el meghívásukat az Új főszerkesztők sorozatba, ahol pedig személyesen beszélhetett volna a szakmáról. Mint korábban megírtuk, az új hírigazgató kinevezése óta a riporteri gárda nagyjából 10 százaléka közölte, nem csinálja tovább. Kunfalvi érkezése is kiverte a biztosítékot.

Az különösen amikor kiderült, hogy Juhász Péter is felvette a TV2 által készített riportot, majd azt ki is posztolta vágatlanul a Facebookjára, „oktatóvideó” címen. Az eredeti, kézi kamerával készített felvétel és a híradóban leadott verzió közötti különbség annyira szembetűnő volt, hogy még olyanok is megnézték, akik eredetileg nem foglalkoznak politikával. Néhány nap alatt több mint 300 ezren látták, hogy a TV2 hogyan él a „kreatív vágás” eszközével.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik