Közélet

Kicserélik a BKV-dolgozók silány minőségű ingeit

A ruhákat készítő állami cég szerint az alapanyag gyártója hibázott.

Másfél milliárd forintért rendelt egyedi gyártású formaruhákat a BKV a dolgozóinak, de a megállapodás keretében leszállított 3200 ing rosszabb minőségű, és más anyag-összetételű volt, mint amit a szerződésben vállaltak – írja az Origo.

A ruhákat az állami tulajdonú, főleg megváltozott munkaképességű dolgozókat alkalmazó Kézmű Nonprofit Kft. szállította. A cég elismerte a hibát és vállalta, hogy ingyen kicserélik a már átadott, silány minőségű ingeket.

A gyártó korábban visszautasította a „társaságot rossz színben feltüntető állításokat” és azt közölte, hogy termékeik megfelelnek a kiírásnak és a minőségi előírásnak. Pedig több vizsgálat, így a BKV belső vizsgálata is megállapította, hogy az ingek egy része valóban nem megfelelő minőségű.

Végül a Kézmű Kft. vállalta, hogy kicserélnek 3200 inget – a cég vezérigazgatója az Origo megkeresésére azt ismerte el, hogy a ruhadarabok egy részénél, „a teljes mennyiség kevesebb mint tíz százalékánál” valóban hibás összetételű alapanyagot használtak. Becker György szerint az alapanyagot gyártó külföldi cég hibázott, ami „a beszállítót és a Kézmű Kft-t is meglepte”, de az alapanyaggyártó állja az újragyártás költségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik