Közélet

Kunhalmi megint elindul az MSZP elnöki posztjáért

Újraindul a fővárosi MSZP elnöki posztjáért Kunhalmi Ágnes. A szocialista politikus szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, hiába narancssárga a kormány és Budapest is, sorvad a város.

Az ellenzéki politikus elmondta, a szocialista párt fővárosi szervezetének párttanácsa kedd este indította el a tisztújítást, amely április 29-én zárul az új vezetés megválasztásával.  Az országos tisztújítás június 25-én lesz.

Közölte, hogy más nem jelentkezett a fővárosi elnöki tisztségre, de ez még változhat. Hozzátette, bár jelölnék, nem kíván indulni az MSZP elnöki posztjáért. Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy valamilyen más országos tisztségért elindul-e.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, az MSZP júniusban megválasztott elnökének a 2018-as választásra kell felkészítenie a pártot. Véleménye szerint az MSZP-nek nem arra kell törekednie, hogy visszaszerezze a választókat, hanem arra, kiérdemelje a bizalmukat. Ez egy teljesen más magatartást, stílust követel meg a pártvezetőktől – mondta.

Szerinte az elvi politizálásnak ellenzékben nincs alternatívája, a szociáldemokrata értékeket védeni kell. Jelezte azt, is hogy a fővárosi szervezet április 29-én dönt arról is, kit javasol a szocialista párt elnökének.

Az MSZP fővárosi elnöke úgy értékelte, “Budapestet a kormány folyamatosan szívatja”, bünteti, nem ad a fővárosnak elég forrást. A kormány az Európa-ellenességgel most már a Budapest biztonságát is veszélyezteti – tette hozzá, az európai államokkal való együttműködésre felszólítva Orbán Viktor miniszterelnököt.

Kunhalmi Ágnes szóvá tette a 2014-es önkormányzati választások előtt módosított választási törvényt, szerinte ugyanis ennek köszönhette a Fidesz a többséget a fővárosi közgyűlésben, holott a baloldali ellenzéki több szavazatot kapott a választáson. Kunhalmi Ágnes bírálta a fővárosi zöldterületek csökkentését, és azt mondta, Budapest visszaköveteli az iskoláit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik