Közélet

Fazekas miniszter berágott, durván kiosztotta a Jobbik képviselőjét

fazekas sándor (ingyenes, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter)
fazekas sándor (ingyenes, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter)
Parlamenti stílusgyakorlat.

Magyar Zoltán képviselő „A számok nem hazudnak! Ellentétben a Kormánnyal?” című írásbeli kérdésére a következő választ adta Fazekas Sándor. A miniszteri irományt változtatás nélkül közöljük.

Ellentétben a Jobbiknál megszokottól, a Kormány semmilyen formában nem támogatja a pénzmosást, és kategorikusan visszautasítom az ilyen hatásvadász kijelentéseit. Ha Képviselő Úr csak kicsit is tisztában lenne a hazai jogi szabályozással, tudhatná, hogy a „Földet a Gazdáknak” Programban az összes pénzügyi tranzakció bankon keresztül történik, és minden 3,5 millió forint fölötti átutalás esetén a bank köteles ügyfél-átvilágítást végezni.

A „Földet a Gazdáknak” Programban a hazánkban regisztrált több mint 100 ezer földműves közül több mint 8000-en vásároltak földet. Ők mind olyanok, akik legalább 3 éves életvitelszerű helyben lakást, illetve helyben 3 éve mezőgazdasági üzemközpontot, tovább földművesi minőséget vagy képzettséget igazoltak. Fel kell hívnom a figyelmét arra a körülményre is, hogy a sikeres árverési nyertes még nem biztosan lesz vevő, hiszen a 60 napos kifüggesztési időszak alatt az elővásárlásra jogosultak beléphetnek a szerződésbe vevőként. Tehát a további vádjai is hazugságok.

Látszik, hogy Képviselő Úrnak az elmúlt közel 5 hónapban nem volt még ideje a vonatkozó jogszabályokat magáévá tenni, bizonyosan az Alkotmánybírósághoz rohangálás és az árverések helyszínére szervezett demonstrációk nagyon lekötötték az idejét, de szeretném kérni, hogy az újabb alaptalan rágalmazási hadműveletei előtt legyen olyan kedves, és vegye a fáradságot a valós tények és jogi normák áttanulmányozására.

Az igazság az, hogy a „Földet a gazdáknak!” Program földértékesítései sikeresek voltak. Mint fentebb már említettem, összesen több mint 8000 földműves gazda juthat állami földek tulajdonjogához, ami mintegy 130.000 hektár értékesítését jelenti. A program első értékesítési fázisából az államnak nagyjából 175 milliárd Ft bevétele származik majd. Az összes meghirdetett föld több mint 60%-a elkelt, így kijelenthetjük, hogy valós igény, komoly érdeklődés van az állami földek megvásárlására. Ezért is döntött a Kormány a program folytatásáról. Március 1-jétől elindultak az árverések, és továbbra is tapasztalható a gazdák részéről az érdeklődés, eddig több mint 600 ingatlant értékesített a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet.

Soha nem volt még ilyen program, amely ekkora mértékben támogatta a gazdákat és a magyar vidéket. Egyenlő feltételek mellett, nagyon kedvező hitelkonstrukcióval vásárolhatnak földet a gazdák. A földtulajdonhoz juttatásuk az egyik olyan intézkedés, melytől a magyar vidék fellendülését várjuk. De erre szolgálnak a különböző vidékfejlesztési programok és támogatások, egyebek mellett a földalapú támogatás is. Képviselői munkájához további sok sikert kívánok.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik