Közélet

Meggyanúsította a rendőrség a diákjait bántalmazó tiszabői tanárt

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 03. 22. 12:58

A Klik cáfolja, hogy a 47 éves tanárnőt védte volna a tankerület vezetője és igazgatója.

Hamisak azok a sajtóhírek, hogy a Kunhegyesi Tankerület nem foglalkozott a tiszabői iskolában tanító, a rendőrség által meggyanúsított pedagógus ügyével – tudatta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ sajtóirodája.  A Klik emlékeztetett rá, hogy a „fenntartó minden körülmények között a gyerekek érdekeit tartja szem előtt a döntések meghozatalában.”

Korábban az intézmény vezetője és a tankerület is vizsgálatot indított. Utóbbi kezdeményezte az érintett pedagógus jogviszonyának megszüntetését a sorozatos fegyelemsértések miatt. A tankerület többször is eljárt az ügyben, a tudomására került gyermekbántalmazásról szóló 2013-as bejelentést az intézmény vezetője kivizsgálta, de nem bizonyosodott be minden kétséget kizáróan a tanár bűnössége.

A Klik szerint miután a rendőrség az érintett pedagógust meggyanúsította, a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján a tankerület igazgatója megvizsgálja a pedagógus jogviszonyával kapcsolatos lehetőségeket, és a lehető leggyorsabban meghozza a szükséges döntést.

Az állami intézményfenntartó jelezte, továbbra is mindent megtesznek a gyermekek mindenekfelett álló érdekeinek megóvásáért, a törvényes működés biztosításáért. A Klik visszautasít minden olyan törekvést, amely a közvélemény félrevezetésére szolgál.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

KODAK Digital Still Camera
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.