Közélet

Egymillióra bírságolták Zuglót egy törvénysértő közbeszerzés miatt

Törvénysértő zuglói közbeszerzésről ír szombati számában a Magyar Hírlap; emiatt 1 millió forintos bírságot szabott ki a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottsága az önkormányzatra.

A főváros XIV. kerületének önkormányzata ugyanis a Közbeszerzési Hatóság megállapítása szerint szabálytalanul írta ki a parkolási közbeszerzést, ezért megsemmisítette a részvételi felhívást is. Budapest XIV. kerülete ugyanis közbeszerzési eljárása során megsértette a közbeszerzésről szóló törvényt.

A lap arról is ír, hogy a parkolási rendszer közbeszerzési kiírását az MSZP erőltette át a zuglói tulajdonosi bizottságon. A testületben mind Szabó Rebeka alpolgármester, mind pedig Karácsony Gergely polgármester (mindketten PM-esek) tartózkodott a gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárás részvételi szakaszának lezárásával kapcsolatos előterjesztés megszavazásakor. A Fidesz, az LMP és a CivilZugló képviselői elutasították a dokumentumot, míg a Jobbik képviselője is tartózkodott a szavazás során.

Az újság információja szerint eredetileg 1 milliárd forintos közbeszerzésről volt szó, de az összeget 300 millió forinttal megemelték a tulajdonosi bizottságban. A Közbeszerzési Hatóság döntése miatt bizonyosan új parkolási közbeszerzést kell kiírnia a zuglói önkormányzatnak – olvasható a Magyar Hírlapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik