Áder a Siónál (Array)
Közélet

Azt még mindig nem tudjuk, Áder bocsánatot kér-e Puklitól, de hisz az erős Európában

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 03. 19. 13:04

Pukli István március 15-én ultimátumot adott Orbánnak és Ádernek. Orbán nem kér bocsánatot. Ádert kérdeztük, nem válaszolt. De a lengyelekkel együtt hisz az erős Európában.

A Tanítanék Mozgalom vezéralakja, Pukli István a március 15-i tüntetésen azt mondta, ha a két közjogi méltóság 8 napon belül nem kérnek bocsánatot az elmúlt 6 évben megfélemlített emberektől, 2016. március 30-ára egyórás munkabeszüntetésre szólítják fel a 70 támogató szervezetet, a 35 ezer magánembert és a társadalom 75 százalékát.

Orbán Viktor egy napra rá válaszolt Puklinak, nem kér bocsánatot.

Olyan viccesen hangzott az egész, tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy akkor sztrájk lesz, ami komoly dolog, Orbán Viktor csak annyit mondott, “én jövök dolgozni”, azaz nem csatlakozik az iskolák elé tervezett sztrájkhoz, illetve polgári engedetlenségi mozgalomhoz.

A kormányfő szavaira reagált a Teleki gimnázium igazgatója:

Az, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavaimat, megerősít abban a véleményemben, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük. Ezért ütik el “tréfálkozással”, félvállról vevéssel, lenéző gesztusokkal a tanárok, a szülők és a diákok komoly problémáit. Titokban talán arra számítanak, hogy az egész csak egy rossz álom, és amikor felébrednek, minden ugyanúgy lesz, mint annak előtte. De a valódi ébredésük fájdalmas lesz.

Az ultimátum után a 24.hu szerkesztőségéből több levelet is küldtünk a Köztársasági Elnöki Hivatalnak, valamit a KEH sajtóigazgatóságának vezetőjének is. A kérdés egyszerű volt, tervezi-e Áder János, hogy bocsánatot kér.

Választ nem kaptunk.

De az MTI híre szerint az államfő szombaton a Pesti Vigadóban mondott beszédet, a magyar-lengyel barátság napja alkalmából tartott ünnepségen. Ebben kiemelte, a lengyelek és magyarok hisznek az erős Európában, abban, hogy Európa erejét az olyan szabadságszerető nemzetek adják, amilyen a lengyel és magyar.

Pénteken is megszólalt Áder, akkor arról beszélt, hogy a V4-ek jelentős mértékben segítették, hogy az EU mára kijózanodjon.

Előtte pedig pont a március 15-ét követő napon beszélt, de nem Pukli kéréséről. Pannonhalmán, a Bencés Gimnázium tornatermében azt mondta, mindenkinek tennie kell a klímaváltozás következményei ellen.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Brüsszel, 2013. március 14.
Martin Schulz, az Európai Parlament német elnöke (b) és Angela Merkel német kancellár beszélget az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozójának első napján Brüsszelben 2013. március 14-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.