Közélet

Azt még mindig nem tudjuk, Áder bocsánatot kér-e Puklitól, de hisz az erős Európában

Áder a Siónál (Array)
Áder a Siónál (Array)
Pukli István március 15-én ultimátumot adott Orbánnak és Ádernek. Orbán nem kér bocsánatot. Ádert kérdeztük, nem válaszolt. De a lengyelekkel együtt hisz az erős Európában.

A Tanítanék Mozgalom vezéralakja, Pukli István a március 15-i tüntetésen azt mondta, ha a két közjogi méltóság 8 napon belül nem kérnek bocsánatot az elmúlt 6 évben megfélemlített emberektől, 2016. március 30-ára egyórás munkabeszüntetésre szólítják fel a 70 támogató szervezetet, a 35 ezer magánembert és a társadalom 75 százalékát.

Orbán Viktor egy napra rá válaszolt Puklinak, nem kér bocsánatot.

Olyan viccesen hangzott az egész, tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy akkor sztrájk lesz, ami komoly dolog, Orbán Viktor csak annyit mondott, “én jövök dolgozni”, azaz nem csatlakozik az iskolák elé tervezett sztrájkhoz, illetve polgári engedetlenségi mozgalomhoz.

A kormányfő szavaira reagált a Teleki gimnázium igazgatója:

Az, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavaimat, megerősít abban a véleményemben, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük. Ezért ütik el “tréfálkozással”, félvállról vevéssel, lenéző gesztusokkal a tanárok, a szülők és a diákok komoly problémáit. Titokban talán arra számítanak, hogy az egész csak egy rossz álom, és amikor felébrednek, minden ugyanúgy lesz, mint annak előtte. De a valódi ébredésük fájdalmas lesz.

Az ultimátum után a 24.hu szerkesztőségéből több levelet is küldtünk a Köztársasági Elnöki Hivatalnak, valamit a KEH sajtóigazgatóságának vezetőjének is. A kérdés egyszerű volt, tervezi-e Áder János, hogy bocsánatot kér.

Választ nem kaptunk.

De az MTI híre szerint az államfő szombaton a Pesti Vigadóban mondott beszédet, a magyar-lengyel barátság napja alkalmából tartott ünnepségen. Ebben kiemelte, a lengyelek és magyarok hisznek az erős Európában, abban, hogy Európa erejét az olyan szabadságszerető nemzetek adják, amilyen a lengyel és magyar.

Pénteken is megszólalt Áder, akkor arról beszélt, hogy a V4-ek jelentős mértékben segítették, hogy az EU mára kijózanodjon.

Előtte pedig pont a március 15-ét követő napon beszélt, de nem Pukli kéréséről. Pannonhalmán, a Bencés Gimnázium tornatermében azt mondta, mindenkinek tennie kell a klímaváltozás következményei ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik