Közélet

György Bence az Origo új főszerkesztője, Pálmai L. Ákos pedig a TV2-höz mehet tovább

Új főszerkesztőt rak az Origo élére az új tulajdonos, írja a 444. A lapot 2014 nyara, Sáling Gergő menesztése óta Pálmai L. Ákos vezette. Az ő helyét most György Bence veszi át. A 444 szerint a döntést nemsokára bejelenti a cég vezetése a szerkesztőségnek. György nemcsak a portál főszerkesztését csinálja majd, de a New Wave cégcsoporton belül tartalomigazgatóként is dolgozik majd, ami azt jelenti, hogy a Vs is alá tartozik majd.

György Bence korábban évekig dolgozott a TV2-nél program- és hírigazgatóként, mielőtt 2015 nyarán kiszállt a televízióból, hogy a Nouvelle Media Kft.-n keresztül megalapítsa a faktor.hu hírportált, ahol több korábbi tévés kollégájának adott munkát. A Faktorról, érdekes módon, pont az Origo írta meg, hogy Habony Árpádhoz állhat közel

A 444 szerint a távozó Pálmai L. Ákos főszerkesztői kinevezése előtt az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletágát vezette, de korábban dolgozott az RTL Klub Fókusz műsorának szerkesztőjeként, majd a TV2-nél időzött sokat, ahol az Aktív és a Magellán című műsorok felelős szerkesztője, majd főszerkesztője volt. Piaci források szerint jó esély van rá, hogy a leköszönő főszerkesztő most visszatér a TV2-höz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik