Közélet

Tudta, hogy ma van a magyar címer és zászló napja? Nem? Pedig ma a képviselők is erre emlékeznek

Az Országgyűlés a magyar zászló és címer napjára történő emlékezéssel kezdi meg mai ülését, amelyen a képviselők később a kormányt interpellálhatják, majd a csütörtöki szavazásokat készítik elő.

Az ülés 13 órakor kezdődik az 1848-as megemlékezéssel, amelyet fideszes képviselők kezdeményezésére fogadott el a parlament 2014-ben. Az erről szóló határozat szerint a magyar zászló és címer napját minden év március 16-án tartják az 1848. évi XXI. törvénycikk elfogadásának emlékére.

A napirend előtti felszólalásokat, majd az interpellációs időszakot követően hat előterjesztést tárgyalnak a képviselők, várhatóan a késő esti órákba nyúlóan. Egyebek mellett ekkor kerül terítékre az a két javaslat is, amelyekről csütörtökön várható szavazás.

Az ebtenyésztést érintő törvénymódosítás elfogadása esetén az állam a továbbiakban kizárólag a magyar kutyafajták tenyésztését felügyelné, míg – szintén a Fidesz javaslatára – kikerülhet a polgári törvénykönyvből (Ptk.) és önálló jogszabályban kaphat helyet a behajtási költségátalány.

Az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése jövő hétfőn ér véget, azonnali kérdésekkel és kérdésekkel.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik