Közélet

Orbán nem kér bocsánatot, úgy vette, “ez egy tréfa”

A kormányfő a parlamenti folyosón mondta ezt, jelezve, hogy ő nem csatlakozik a sztrájkhoz sem.

A miniszterelnök a Népszabadságnak azt mondta, nem kér bocsánatot. “Olyan viccesen hangzott az egész” – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy akkor sztrájk lesz, ami komoly dolog, Orbán Viktor csak annyit mondott, “én jövök dolgozni”, azaz nem csatlakozik az iskolák elé tervezett sztrájkhoz, illetve polgári engedetlenségi mozgalomhoz.

Pukli István a Tanítanék mozgalom nevében intézett ultimátumot március 15-én a miniszterelnökhöz és a köztársasági elnökhöz. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója azt mondta, “az erő már a Tanítanék mozgalom mögött, azaz mögöttünk  van”. Magáról a sztrájkról Pukli István úgy vélte, azt minden bizonnyal megtartják, mert nem valószínű, hogy Áder János vagy Orbán Viktor bocsánatot kérnének.

Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója a március 15-ei tanártüntetésről kijelentette, lépéskényszerben van a kormány, új lendületet kaptak a tiltakozások.

Az, hogy a tanárok egy órára felfüggesztik a munkát, nem egy forradalom, de az nyilvánvaló, hogy figyelemfelkeltő akciónak tökéletes lesz.

Szerinte a közoktatás helyzete nem úgy általában rossz, hanem konkrét intézkedések miatt rossz. A tüntetők konkrét intézkedéseket követelnek, vagyis e tekintetben ez egy politikai tüntetés. Az elemző korábban nem zárta ki még a bocsánatkérést sem, persze ezt ő sem tartotta valószínűnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik