Közélet

Bakondi: változhat Magyarország megítélése

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint jelentősen változhat Magyarország nemzetközi megítélése, miután osztrák jogi szakértők úgy érveltek: nem kifogásolható a menedékkérők befogadásának ausztriai korlátozása, mivel az Európai Unió alapszerződése kimondja, hogy a tagállamok saját hatásköre a közrend fenntartása és a belső biztonság megőrzése.

Bakondi György az M1 szerda reggeli műsorában megjegyezte: Magyarország a kezdetektől ezt az álláspontot képviselte. Úgy fogalmazott, hogy rendkívül dinamikusan, néha óráról órára változnak az illegális bevándorlás nemzetközi összefüggései.

A belbiztonsági főtanácsadó azt is mondta, hogy a macedón kerítés megkerülési lehetőségéről szóló, a többi között arab nyelvű írásokat álláspontja szerint nem embercsempészek terjesztették a görög-macedón határnál fekvő Idomeninél, már csak azért sem, mert ebből nekik nem származik jövedelmük. A migránsok mozgását inkább más csoportok kívánják irányítani, amelyek nyomást akarnak gyakorolni az Európai Unió döntéshozóira annak érdekében, hogy engedjék tovább a Görögországban rekedteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik