Közélet

411 millióból lesz tetőtere Matolcsinak

Egy 484 négyzetméteres “exkluzív teret” alakítanak ki az Eiffel Palace hetedik emeletén. A kivitelező neve ismerősen cseng.

A kivitelező egyedüli pályázóként az a DVM Kft. lesz, amely az épület felújítását végezte, mielőtt az MNB megvásárolta az ingatlant az Eiffel Palace Kft.-től. A DVM négy tulajdonosából ketten az Eiffel Palace Kft. ügyvezetői – írja az Átlátszó.hu.

A Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank 2014 júliusában vásárolta meg az Eiffel Palace irodaházat az Eiffel Palace Kft.-től. A KPMG vitatható értékbecslése alapján nettó 45,3 millió eurót adtak érte, ám korábban ötmillió euróval olcsóbban kínálták eladásra.

2015 őszén az MNB nyílt közbeszerzést írt ki egy 484 nm-es “exkluzív tér” kialakítására az Eiffel Palace hetedik emeletén. Néhány napja megjelent az EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy február 9-én eredmény született a tenderen: a kivitelező a D.V.M. Construction Fővállalkozó Kft. lett, amely nettó 411,7 millió forintos ajánlatával, egyedüli indulóként nyerte el a megbízást a jegybanktól.

További részletek az Átlátszó.hu-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik