Közélet

Végre megszólalt Nógrádi professzor, akit az MTI csak szakértőnek nevez

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 11. 09:06

A balkáni útvonal lezárása esélyt jelent Európának a migránsválság megoldására – vélekedett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő pénteken az M1 műsorában.

Hozzátette ugyanakkor: Európának nem szabad engednie a török zsarolásnak, vagyis a vízummentesség gyors megadásának, mert ez újabb biztonságpolitikai problémákat vet fel. A vízummentességgel ugyanis 85 millió ember érkezhet az EU-ba, köztük kurdok – tette hozzá, megjegyezve: ma is problémát jelentenek a török-kurd összecsapások, illetve a kurd merényletek török intézmények ellen.

Mint elmondta, a balkáni útvonal lezárása ugyan előrelépést jelent, ám a Görögországban, Macedóniában rekedt emberekkel valamit kezdeni kell, illetve új útvonalakra, Albánia és Románia felé terelődhet a migránsok áradata.

A valódi megoldást az jelentené, ha a fejlett világ végre egyezségre jutna az Iszlám Állam megsemmisítéséről. Mert amíg ez a terrorszervezet gyilkol, addig a migránsok jönni fognak – mondta Nógrádi György.

Kommentek

Új protokollfőnöke lett Orbánnak, egy katolikus püspök titkára
A kormány a kvótáról szóló népszavazás kiírásáról döntöttLevelet írt a Fidesznek a férfi, aki miatt népszavazást tarthat a kormány