Közélet

Matolcsy után egy ellenzéki politikussal ebédelhet Polt, ő is meghívta

Pápa Levente annyira meglepődött, amikor az MNB alapítványainak feljelentése árnyékában együtt látta ebédelni Poltot és Matolcsyt, hogy rögtön meginvitálta ő is a legfőbb ügyészt.

Nagyon meglepődött Pápa Levente Együtt-politikus, amikor közös munkaebéden látta Polt Péter legfőbb ügyészt és Matolcsy György MNB-elnököt. Azért is volt ez meglepő, mert Pápa feljelentést tett az MNB alapítványai miatt korábban, és demokráciákban ilyenkor azért nem ül le kvaterkázni a fő nyomozóhatóság feje és a feljelentett. Megkérdeztük a Legfőbb Ügyészséget.

Elismerték, hogy egy feljelentés miatt ebédelt együtt a legfőbb ügyész a jegybankelnökkel. Nem, nem a jegybank elleni feljelentés volt a téma.

Pápa Levente azt írja most, hogy ha az kell, hogy komolyan vegyék a beadványát, akkor ő is meghívja Polt Pétert egy finom ebédre, hogy közben megvitassák a jegybank alapítványait körülvevő botrányokat.

Levelet is írt:

“Tisztelt legfőbb ügyész úr, tisztelt Polt Péter!

A tegnapi napon a Legfőbb Ügyészség hivatalos tájékoztatása szerint ön munkamegbeszélést folytatott Matolcsy György MNB elnökkel, az MNB által tett feljelentések ügyében. Kollégáim és én sem tudtuk eddig, hogy a Legfőbb Ügyészséghez benyújtott feljelentések és beadványok ügyeinek előmozdítása végett lehetőség van ilyen munkamegbeszélésekre.

Én ezt támogatom, kimondottan jó gyakorlatnak tartom. Sajnos eddig az Együtt beadványai után az Együtt politikusait nem hívta meg hasonló eszmecserére. Biztos vagyok benne, hogy ez csak a szerencsétlen véletlenek összejátszásának tudható be. Ahogy szerdán nyilvánosan bejelentettem, a közeli napokban benyújtok a Legfőbb Ügyészséghez egy beadványt, amiben az MNB által létrehozott alapítványok jogszerűtlen tőkejuttatásai ügyében törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezek. Az egyenlő és tisztességes eljárásrend miatt ezennel hadd hívjam meg egy hasonló munkaebédre, az általam felvetett jogi aggályok tisztázása végett.

Tudom, hogy ön nagyon elfoglalt ember, ezért természetesen alkalmazkodom az ön által javasolt időponthoz és helyszínhez.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik