A kormány a kvótáról szóló népszavazás kiírásáról döntött
Közélet

Levelet írt a Fidesznek a férfi, aki miatt népszavazást tarthat a kormány

Tóth Richi
Tóth Richi

Okos, fontos. 2016. 03. 11. 08:03

Csabai József furcsa ember. Ő is benyújtott egy népszavazási kérdést menekültügyben. De visszavont, hogy Rogán is így tehessen. És erről levelet is írt a Fidesz-központnak.

Még Orbán Viktor bejelentése előtt találkozott a miniszter Csabai Józseffel. A találkozót a kabinetirodát vezető miniszter kezdeményezte, aki Csabai Józsefet tájékoztatta arról, hogy a kormány is szeretne népszavazást a kötelező betelepítési kvótáról, és meggyőzte arról, hogy a kormány kérdése tárgyszerűbb, megfelel az alkotmányosság követelményeinek. A beszámoló szerint Csabai ezt megértéssel fogadta és a miniszter kérésének eleget téve visszavonta saját kezdeményezését.

Fodor Gábor független, amúgy liberális képviselő most kérdéssel fordult Rogánhoz, arra volt kíváncsi, hogyan szerezte meg a minisztérium a magánszemély adatait

Rogán válaszolt,

Csabai József levélben tájékoztatta a Fidesz országos központját arról, hogy népszavazási kérdést nyújtott be, ilyen formában értesült a Miniszterelnöki Kabinetiroda az elérhetőségéről.

Nem akart ő a kormány útjába állni.

Csabai kérdése ez volt:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország ne hajtsa végre az Európai Unió döntését a menekültek kvóta szerinti eloszlatásáról?

Orbáné meg ez lesz, ha minden a terveik szerint alakul:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Végre megszólalt Nógrádi professzor, akit az MTI csak szakértőnek nevez
A legszegényebb megyéket húzza a legnagyobb Klikes adósság