Közélet

Balhé a választási irodánál: az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálódik

Szél Bernadett szerint az ügy a nemzetbiztonságot is érinti, mert népképviseleti szerv munkáját akadályozták Erdősiné „kopaszai”.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálja a Nemzeti Választási Irodánál február 23-án történt „tömegjelenetet” – közölte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke a testület szerdai zárt ülése után.

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja azt hangsúlyozta, hogy mivel népképviseleti szerv munkáját akadályozták, nemcsak a jogállamiságot, hanem a nemzetbiztonságot is érintő ügyről van szó. Leszögezték: az ügyben, melyben több mint húsz feljelentés érkezett a hatóságokhoz, „az egész társadalom válaszokat vár”.

Az NVI-nél történteket Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja és Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke is elítélte. Mirkóczki kifogásolta, hogy „egyesek” a Jobbikhoz akarják kötni „a fideszes Kubatov Gábor fizetett verőlegényeit”. Németh Szilárd a kijelentést a jobbikos képviselő „üldözési mániájának” tulajdonította, hozzátéve: Kubatov Gábor már nyilatkozott az ügyben. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik