Közélet

Százmilliós herdálással vádolja a Fidesz-alelnök a tiltakozó szülőket

A „Nem leszek suliban” akció szervezője szerint az átgondolatlan törvények okozzák az igazi pazarlást.

Hétfőn Németh Szilárd Fidesz-alelnök azzal ment neki a parlamentben a tiltakozó szülőknek, hogy 600 ezer forintot fizettek ki feleslegesen Csepelen, mert nem mondták le a gyerekek ebédjét, akik nem mentek iskolába február 29-én. Szerinte országosan a százmilliós nagyságrendet is elérheti az összeg.

A volt rezsibiztos az RTL-nek elmondta: az összeg úgy jött ki, hogy a megrendelt ételek számából kivonták a ténylegesen elfogyasztott ebédekét, és megszorozták a támogatás összegével.

Puskás Krisztina, a „Nem megyek suliba” akciót szervező szegedi szülő úgy reagált Németh szavaira, hogy máshol kellene spórolni – meg kell nézni, mi a valódi elherdálás az átgondolatlan törvények következtében, és ajánlotta azt is, hogy nézzék meg a Menzakoszt nevű Facebook-oldalon, hogy milyen étkeztetést kapnak a gyerekek.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő azt javasolta Németh Szilárdnak, hogy a 600 ezres csepeli számlát nyújtsa be az oktatási rendszer szétrombolásáért felelős kormánynak. A Facebookon egyébként sokan megírták, hogy aznap lemondták gyerekük ebédjét, de volt olyan iskola is, ahol a megmaradt ételt jótékony célra odaadták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik