Közélet

Kovács Zoltán szerint Magyarország érdeke, hogy megegyezés szülessen

A kormányszóvivő szerint a tárgyalások minden résztvevőjének, így Magyarországnak is érdeke, hogy megegyezés szülessen Törökországgal, csak az nem mindegy, hogy milyen feltételekkel.

Kovács Zoltán az M1 kedd reggeli műsorában az előző napi rendkívüli brüsszeli migrációs csúcstalálkozóról azt mondta, azon olyan kérdésekről tárgyaltak, amelyek meghatározzák a következő generációk életét. Az egyeztetésen új javaslatok is előkerültek, Orbán Viktor miniszterelnök azonban élesen ellenzi azt az elképzelést, amely szerint Törökországból embereket kellene behozni Európába – tette hozzá.

A kormányszóvivő szerint rengeteg tisztázatlan kérdése van a török-európai megállapodásnak, és sokat kell még dolgozni, hogy az olyan formát öltsön, ami mindenki számára elfogadható.

Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy különböző vélemények állnak szemben egymással.  Míg Szlovákia Magyarország pártján áll, addig Görögország álláspontja ellentétes.

Orbán Viktor azt mondta a csúcstalálkozót követően kedd hajnalban, hogy vége van annak az időnek, amikor ellenőrzés nélkül lehetett a nyugat-balkáni útvonalon közlekedni. Az uniós vezetők döntöttek: le kell zárni az embercsempész útvonalakat, ami azt jelenti, hogy a határokon is helyre kell állítani a rendet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik