Közélet

M1-es szakértő: a menekültek hazug naplopók

24.hu
24.hu

2016. 03. 06. 09:33

Európa többszörösen becsapta önmagát, mert a migránsokat háborús menekülteknek tekintette és a leendő munkaerőt látta bennük, míg az érkező tömeg hazudott identitásáról és céljairól is – jelentette ki az M1-en Maróth Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnöke.

Az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a klasszika-filológus azt mondta, statisztikák szerint a bevándorlóknak csupán tíz százalékát lehetne némi iskoláztatás után foglalkoztatni, 50-60 százalékuknak pedig “esze ágában sincs bármiféle munkát végezni”.

Akiknek van szakmájuk, azok nem indulnak el a szíriai menekülttáborokból, illetve nem jönnek tovább Törökországnál, hiszen ők ott is tudnak dolgozni – emelte ki a keletkutató, hozzátéve, olyan réteg indult el Európába, amelyre hazájában sincs szükség.

Az integrációval kapcsolatban Maróth Miklós közölte, nem határozta meg senki pontosan, mit is kell alatta érteni, mi a cél a bevándorlókkal: be szeretnék őket olvasztani a társadalomba vagy a háború végégig munkát akarnak adni nekik, majd utána hazaküldik őket.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

fidesz(1)(960x640).jpg (Array)Egy fideszes lopás, aminek örül a DK
Szentlõrinckáta, 2016. március 4.
Szentlõrinckáta helységnévtáblája a 31-es út mellett 2016. március 4-én. A község lakossága az önkormányzat kezdeményezésére március 6-án népszavazáson dönt arról, hogy a település Pest megye helyett Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez tartozzon.
MTI Fotó: Mészáros JánosAz elszakadásról szavaz Szentlőrinckáta