Közélet

Plagizált az igazgató, a Klik és a minisztérium is tudott róla

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 04. 08:43

Honlapokból merített és más pedagógusok munkáiból vett át részeket balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban Fényes-Bók Szilvia.

A Népszabadság információi szerint minderről a Klik és Balog Zoltán emberminiszter tárcája is tudott, de a „szerzői jogi aggályokat” nem tartották akadálynak. Az igazgató szerint azért az egyezés, mert „szakmai evidenciákat” fogalmazott meg.

A lapnál összesen öt oldal, idézőjelek nélkül átemelt szöveget fedeztek fel a szellősen megírt, képekkel gazdagon illusztrált, 47 oldalas szakdolgozatban.

Úgy számolnak, a 2015 márciusában beadott mű legalább 11 százaléka plágiumgyanús. Van, ahol csak néhány bekezdést emelt át az igazgató, akad, ahol komplett oldalt.

De kinevezték igazgatónak, holott Hanesz József, a Klik akkori első embere tudott a plágiumról. De nemcsak őt, hanem az EMMI korábbi államtitkárát, Czunyiné Bertalan Juditot, sőt, az emberi erőforrások miniszterét, Balog Zoltánt is informálták a botrányos ügyről.

Ugyanis az iskolát korábban húsz évig irányító, a posztra pedig Fényes-Bókkal egyöütt pályázó Borenszkiné Imre Éva levelet írt erről nekik.

Az új igazgató levélben azt válaszolta a Népszabadságnak, hogy a kifogásolt gondolatok „szakmai evidenciák, amelyeknek sokszor az elsődleges forrását is nehéz megtalálni, ha alaposan kutatna, máshol is ráakadna lábjegyzet nélküli idézésükre.”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C), Secretary of Defense James Mattis (L) and US Navy Captain Richard McCormack (R) attend an operations briefing at the pre-commissioned USS Gerald R. Ford aircraft carrier in Newport News, Virginia, March 2, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.