Közélet

A közmédia a saját anyagát hamisította meg, hogy az jöjjön ki belőle, hazudik Pukli

Igazi kommunista tempó ez. Egy a lényeg, a pedagógustüntetések arcáról kiderüljön valami, ami lehet, hogy nem igaz, de legalább úgy tűnjön, nem mond igazat.

Egészen komoly össztűz alatt Pukli István, a Teleki gimnázium igazgatója. Hol egy Deutsch, hol egy Zuschlag, aztán megint egy Deutsch. Meg ugye a habonyosodott TV2.

Pedig Pukli korábban bevallotta, a nagyapja ávós volt, a testvére börtönben ül. Tette mindezt azért, mert nem akarja, hogy a kormányközeli sajtó hozza nyilvánosságra.

Aztán jött a közmédia, ahol meghamisították a saját anyagukat.

Pukli élő interjút adott telefonon a híradónak, csütörtök délután. Azért élőt, nehogy megmásítsák a szavait. (Itt látható, 1:30-nál.) A történet előzménye, hogy a híradó az igazgató szüleivel is próbált forgatni, aki szerint ez elég problémás.

M1: Világos, de ezt a diskurzust végül is ön kezdte azzal, hogy egy rádióinterjúban kitálalt, ezzel lavinát indított el, számíthatott arra, hogy megkeresések lesznek?
Pukli: Ez egész egyszerűen nem igaz, nem én indítottam el semmiféle lavinát, azzal indult el a lavina, hogy egy információt belebegtettek, és egy börtöntölteléket szakértőként meghallgattak, aki 6 évig ült börtönben, ráadásul aki a holokauszt áldozatairól mondott eléggé illetlen szavakat annak idején, és az ő szavára adnak, innentől kezdve nem hiszem, hogy bármilyen módon is én indítottam volna el ezt a lavinát.

Ez így lement élőben, majd jött a 19:30-as híradó. A videóban 35:50-kor már teljesen más ment le. Pukli nem jelentkezett be élőben, szavait összevágták.

M1: Világos, de ezt a diskurzust végül is ön kezdte azzal, hogy egy rádióinterjúban kitálalt, ezzel lavinát indított el, számíthatott arra, hogy megkeresések lesznek?
Pukli: Ez egész egyszerűen nem igaz, nem én indítottam el semmiféle lavinát.

Vége, ennyi. Egy női hang ehhez még hozzáteszi, az interjúban az igazgató azt mondja, nagyapjáról és bátyjáról szóló híreket nem ő indította el, és bevágják, hogy mégis, hiszen erről beszélt korábban.

Csak az nem derül ki a közmédia műsorában, hogy a teljes interjúban Pukli teljesen másról beszélt.

És el ne felejtsük: jogerős, hogy hírhamisító a köztévés főnök. Véletlen lenne? Aligha.

(Kettős Mérce)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik