Közélet

Pukli István: Félni kezdett a hatalom, erő van bennünk

Pukli István, a Teleki gimnázium igazgatója ellen kemény lejáratókampány folyik. Deutsch Tamás is fröcsögött nemrég vele kapcsolatban, Zuschlag János is karaktergyilkolta a Tanítanék Mozgalom egyik vezetőjét.

“Nem életszerű, hogy egy szép reggel Miskolcon Pilz Olivér felkel, rájön, hogy rendkívül elégedetlen és elkezd levelet írni, tiltakozni”, mondta korábban Orbán Viktor. A Népszabadságnak adott interjúját Pukli azzal kezdi,

valljuk be, azért az nem életszerű, hogy Zuschlag János egy reggel arra ébred, segítenie kell egy régi harcostársán, ezért bemegy a TV2-be, és a róla könyvet író jelenlegi hírigazgató, Szalai Vivien hathatós segítségével azt hazudja, mi barátok voltunk.

Nem voltak azok. Nagyjából kétszer, háromszor találkozott vele, utoljára 18 éves korában. Az sem igaz, hogy tudott bármilyen pénzmozgásról az Ifjú Szocialisták mozgalomban, egyszer kért teaosztásra egy kis támogatást, akkor se kapott. Pukli azért állt elő az ávós nagyapával és a börtönben lévő testvérével, hogy ne előzzék meg őt egy “leleplezéssel”, közvetlenül március 15-e előtt.

Gyomorforgatónak tartja, ahogy a bejelentése után a köztévé megjelent szülei háza előtt és zaklatta őket. Végül az anyagból nem lehetett semmi, mert a szülei letiltották az egészet.

Azt a kérdést kell feltenni: miért történik mindez? Azért, mert félni kezdett a hatalom. Látják, hogy erő van bennünk, mögöttünk, és igazunk van.

Pukli szerint a Magyar Idők kínkeserves listázási szándéka és a jobboldal lejáratókampányai is kontraproduktívak. A pedagógusok, a szülők és a gyerekek sem hülyék, átlátnak a szitán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik