Közélet

Nem hajlandó lemondani Erdősi László

Pedig nagyon dühösek rá Herceghalmon a népszavazási botrány miatt. A képviselőtestület feloszlatása is napirendre került.

Rendkívüli képviselőtestületi ülést hívtak össze csütörtökön este Herceghalmon azután, hogy Erdősi László polgármester felesége a múlt héten, kedden furcsa körülmények között népszavazási kezdeményezést adott be az üzletek vasárnapi zárva tartásával kapcsolatban. Biztos, ami biztos, egy csapat kigyúrt, kopasz férfi is elkísérte, így sikerült Erdősinének megelőzni az MSZP-s Nyakó Istvánt, aki ugyancsak ebben a kérdésben nyújtott volna be népszavazási kezdeményezést.

Az óriási botrány nyomán helyi fideszesek sem bánnák, ha lemondana a herceghalmi polgármester, a képviselőtestületi ülést is ezzel a céllal hívták össze. Az ATV.hu beszámolója szerint a községházánál civilek is megjelentek, transzparenseiken egyebek mellett az a felirat is szerepel, hogy „A falura is kopaszokat hív?”

A portálnak Erdősi azt mondta: őt csak a bíróság tudja felállítani székéből. A rendkívüli közgyűlésen napirendre tűzték volna a képviselőtestület feloszlatását is, ezt azonban 3 igen, 3 nem szavazat mellett és egy tartózkodással leszavazták. Szendrei Bence fideszes képviselő azt mondta: a polgármester szégyent hozott a településre, ha „valóban sportembernek érzi magát”, feláll, de ha ő nem teszi meg, akkor feláll a képviselőtestület

Erdősi ragaszkodott ahhoz, hogy a felesége jó ügyet szolgált, és neki nem dolga a beadványait firtatni, így a továbbiakban nem hajlandó beszélni a választási irodánál történtekről. Azt mondta, a lemondásáról akkor nyilatkozik, ha napirendre kerül. Az alpolgármester, Makay István is kijelentette: nem hajlandó felállni, az ügyet bagatellnek nevezte.

Hunya Krisztina képviselő ugyanakkor arról beszélt, hogy nem a felesége miatt mondatnák le Erdősit, hanem azért, mert rosszul végzi a munkáját. A polgármester szinte kiabálva közölte a képviselőnővel, hogy nem hajlandó lemondani, ezután a napirendtől eltérően szavaztak a képviselőtestület feloszlatására. A héttagú testületben hárman szavaztak a feloszlatásra, négyen – köztük Erdősi és Makay – ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik