Közélet

Pukli István: már változik valami, irtózatosan be vannak sz*rva

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az Átlátszó Oktatásnak adott videóinterjút a hétfői Nem leszek suliban-napon. Az intézményvezető, aki villámgyorsan lett a pedagógustüntetés és a kockás ingesek meghatározó alakja, arról beszélt, hogy az elégedetlenség nem a tanároktól, hanem a szülőktől indult, és biztos abban, hogy céljaikat el fogják érni.

Pukli István szerint már elindult valamilyen változás az oktatásügyben:

Ha látens módon is, de eljutott a kormányzat ingerküszöbéig ez a törekvés. Már látszik az, hogy személycseréket hajtanak végre, ezek szerint keresik a bűnbakot. Idegesek, mert agresszív nyilatkozatokat tesznek, lejárató kampányokba fognak. Látszik, hogy irtózatosan – nem mondom ki, hogy be vannak szarva, de… Elnézést a kifejezésért, de úgy gondolom, hogy berezeltek.

Az iskolaigazgató szerint csak az támad, aki fél, mint akit sarokba szorítottak. Az új államtitkárral és az új Klik-vezetővel kapcsolatban elmondta:

Innen már csak egy lépés, hogy elismerjék, hogy az egész rendszer nem jó.

Pukli István a következetes, hosszantartó kiállásban bízik, és abban, ha kormányzat látja, hogy a demonstrálókat nem lehet megfélemlíteni, akkor el fogják érni céljaikat. A Tanítanék Mozgalom március 15-én 15 órai kezdettel tart tüntetést. A menet 15 órakor indul az Andrássy út Hősök tere felőli végétől, innen vonulnak a Kossuth térre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik