Közélet

Példaértékű civil munkájáért kapott díjat a Századvég

szazadveg(210x140).jpg (Array)
szazadveg(210x140).jpg (Array)

Alapítványok, egyesületek, nonprofit vállalkozások és önkéntesek munkáját segítő Civil információs centrumoknak szóló megbízóleveleket adtak át szerdán Budapesten – számolt be az MTI szerdán. A Civil információs centrum címet egy fővárosi és megyénként egy-egy, tehát összesen húsz pályázó nyerte el. A kiválasztott szervezetek sokoldalú, gyakorlati segítséget nyújtanak más civil szervezeteknek, szakmai tanácsokat adnak közhasznúsági és pénzügyi területen, valamint pályázati kérdésekben, ezzel hozzájárulnak a civil szervezetek megerősödéséhez és együttműködésük hatékonyabbá tételéhez – írták. Az MTI-hírben nincsen szó arról, pontosan kiket és mekkora összeggel díjaztak,csak annyi derült ki, hogy a díjazottak 3000 milliós keretből kaptak támogatást.

A hvg.hu viszont az Emmi honlapján kiszúrta, hogy a fővárosi elismerést nem más kapta, mint az állami megrendelésekkel bőven ellátott Századvég Politikai Iskola Alapítvány.

Ők azok, akik például tavaly év végén a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel egy 791 millió forintos EU-s telefonos közvéleménykutatói megbízást az NFM pályázatán, egyedüli ajánlattevőként, hirdetmény nélküli zárt tárgyalásos eljáráson.

A portál szerette volna megtudni, hogy pontosan mekkora összeggel jutalmazták a Századvéget, ám azt a választ kapták, hogy kérdezzék meg az érintettől. Megtették, a válaszra még várnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik