AppleMark
Közélet

Időhúzásra játszik a Simicska oszlopait elbontó Budapest

24.hu
24.hu

2016. 03. 01. 12:45

Már a második ügyvédet fogyasztja a főváros, aki nem igazán tudja jogszabályokkal alátámasztani, miért szanálták Simicska cégének hirdetőoszlopait.
Korábban a témában:

A Simicska Lajoshoz köthető Mahir Cityposter Kft. és a Fővárosi Önkormányzat most már nem az utcákon, hanem a bíróságon feszül egymásnak a hirdetőoszlop-háborúban – írja a Hvg.hu. Kedd reggel tartották az ügyben a második tárgyalást a Fővárosi Törvényszéken, de ez is halasztással ért véget. A bíró megrótta az alperes önkormányzatot a rosszhiszemű magatartásért, mert nem tisztázta ellenkérelme homályos pontjait.

A főváros ugyanis a tárgyalás előtt 3 nappal új ügyvédet bízott meg (az előző nem tudott olyan jogszabályt, ami alapján Budapest felbontotta szerződését a Mahirral). Az új ügyvéd is zavarosan, akadozva adta elő a lap szerint az ellenkeresetet. Budapest továbbra is azzal magyarázza a szerződésbontást, hogy a cég nem olyan légszennyezettséget mérő oszlopokat és internetes terminálokat állított, amilyeneket kellett volna, ráadásul több oszlopát rossz helyre rakta.

Azt nem tudták elmondani, mely oszlopokkal van gond. A Hvg szerint a Citypostert képviselő Magyar György ügyvéd közben nevetgélt kínjában. A főváros ügyvédje végül viszontkeresetet nyújtott be, amiben azt írja, meg sem szabadott volna kötni a szerződést, ezért jogszerű a felbontása. Szerinte a pályáztatásnál nem tartották be a határidőket és a közbeszerzési törvényt, ezért nem szabadott volna a közgyűlésnek döntenie. Hozzátette, a Mahir lehetetlent ígért a 3000 ingyenes külföldi hirdetésre, miközben erre nem volt jogosultsága.

Ezért végül a bíróság a halasztás mellett döntött, ami miatt április 26-án lesz a következő tárgyalás. A főváros addig sem bonthatja az oszlopokat, és a korábban elbontottakat is vissza kellene állítani, de a főváros ennek költségét Simicska cégével fizettetné ki. Magyar 579,6 millió forint biztosítékot kért a fővárostól az oszlopokra, de erre még jöhetnek a bontással okozott károk. A főváros összesen 118 oszlopot bontott el.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.