Közélet

Fideszesek is szégyenkeznek a kopaszok akciója miatt

Orbán Viktor viszont azt mondta, annyi tartozik rá az ügyből, hogy az igazságügyi miniszter dolgozik a törvénymódosításon.

Több fideszes politikus név nélkül, L. Simon László pedig névvel nyilatkozta a VS-nek, hogy megdöbbentek azon, ami múlt kedden a választási irodánál történt. Az egyik képviselő azt mondta: hivatalosan nem volt szó a frakcióülésen arról, hogy kopaszok akadályozták meg az MSZP-s Nyakó Istvánt népszavazási kérdése benyújtásában, de mindenki erről pletykál és morog.

Gyalázatos, vérlázító, vérciki, botrányos, mindennek a legalja – ilyen jelzőket mondtak a fideszes és KDNP-s politikusok, amikor azt kérdezték, mi volt az első gondolatuk, amikor tudomásukra jutott az eset. L. Simon azt mondta: teljesen megdöbbent. Elvben mindenki egyetértett azzal, hogy nem maradhatnak el a következmények, de úgy vélik: a kormánypárt szervezeti kultúráját ismerve aligha indul vizsgálat a felelősök kiderítésére. Ha mégis, az igazi felelős helyett más viheti el a balhét.

A vizsgálatot egyelőre nehezíti, hogy Kubatov Gábor pártigazgató Amerikában van. A megkérdezettek fele bízik abban, hogy Kubatov megnyugtató magyarázatot ad a történtekre és kiderül, hogy az akciónak nincs köze a pártvezetéshez. „Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ennyire hülyék legyünk, és verőembereket küldünk az ellenfeleinkre” – mondta egy képviselő.

Orbán Viktor annyit mondott a portál kérdésére, hogy „az igazságügyi miniszter dolgozik a törvénymódosításon, ebből az ügyből ennyi tartozik rám”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik