Közélet

“Egyre agresszívabbak” – avagy így örülnek a magyar lapok a Saul fiának

Harsány címlapokon örvend a magyar sajtó a történelmi magyar filmsikernek. Persze akadnak lapok, ahol a migránsozás még most is fontosabb.

Hatalmas magyar filmsiker született vasárnapról hétfőre virradó éjjel, Nemes Jeles László rendező és stábja beírták magukat a filmtörténetbe egy Oscar-díjjal. Az egy külön kérdés, hogy a nép erre hogyan reagált – szerencsére többnyire pozitívan -, de érdekelt minket, a kedd reggeli lapok milyen címlappal jöttek ki. Négy típust lehetett megkülönböztetni:

  • Az első típusnál brutálisan uralja a címlapot a Saul fia Oscarjáról szóló hír. Ide tartozik a Blikk, a Népszabadság és a Népszava.
  • A másodiknál szintén hangsúlyos, vezető anyag a hír, de azért több más anyagnak is szorítanak helyet az első oldalon. Erre kiváló példa a Bors és a Magyar Idők.
  • A harmadik típus annyit még megtesz, hogy hajtás felett tartja a hírt, de már bőven egy cikk ez a sok közül a címlapon, abszolút nem hangsúlyos. Ez a Magyar Nemzet.
  • És persze ott a negyedik típus, a Magyar Hírlap, ahol úgy tűnik, elbocsátották a tördelőszerkesztőket, és az utóbbi időben maga Széles Gábor ül le hasábozni az újságot. Itt üvölt a cím: “EGYRE AGRESSZÍVABBAK”, és a vezető anyag a calais-i és idomeni összecsapásokról szól. Ja, a Saul fia Oscart nyert, de ez csak az alsó jobb szélbe fér be, majdnem mínuszos hírként.

Napilapi, avagy Egyre agresszívabbak

Zoltán Molnár (@julien_abbe) által közzétett fénykép, 2016. Febr 29., 22:28 PST

Ajánlott videó

Olvasói sztorik