Közélet

Habony irányítása alá került a TV2

A portál informátorai szerint Andy Vajna és Dirk Gerkens csak formaságokat intéz.

Habony Árpád dönt az igazán fontos kérdésekről a TV2-nél – mondta a 444-nek egy háttérbeszélgetés során egy tanácsadó, aki évek óta szerződésben áll a TV2 Média Csoporttal és jól ismeri a korábbi és jelenlegi menedzsment tagjait. Arról is beszélt, hogy Andy Vajna csak a formaságokat intézi, aláírja a papírokat és kommunikál a sajtóval, míg az RTL-től igazolt Dirk Gerkens az ügynökségi kapcsolatokat menedzseli.

A portálnak többen azt mondták: a miniszterelnöki főtanácsadóé az utolsó szó a tévét érintő fontos döntésekben, ezt támasztják alá a kinevezések és az új szerkesztési módszerek is. Ugyanakkor úgy tudni, Habony sem jár be a Róna utcába, a fontos döntések inkább házon kívüli találkozókon születnek.

Azt írják: az operatív és pénzügyi ügyekben Halkó Gabriella jár el, akinek neve sokáig szerepelt azon a Szerb utcai házon, ahol Habony is sokat megfordult egy időben, és melyben a tanácsadó volt feleségének, Kaminski Fanninak édesanyja bérelt lakást. Ebben a lakásban tartották a Szépművészeti Múzeumból kikölcsönzött képeket. A 444 értesülései szerint Kaminskinak is jutott szerep, kommunikációs ügyekben segít a vezetésnek.

Kaminski Orbán Viktor Facebook-oldalának szerkesztője, egy ideig a Fidesz-frakcióval volt szerződésben. Közeli barátnője Rogán Cecíliának és Szalai Viviennek, aki a TV2 hírigazgatói székébe került. Szalai volt a szerkesztője annak a Zuschlag-könyvnek, amelyet a Habony befolyása alatt működő Századvég kiadója adott ki.

A TV2 hírműsorában már pénteken adásba került egy olyan anyag, melyben Zuschlag sározta be a tanártüntetésekben szerepet vállaló iskolaigazgatót, Pukli Istvánt. Ezt a riportot Kunfalvi Nóra készítette, aki előző nap érkezett a Tényekhez. Ő korábban a Hír TV Célpont című műsorában dolgozott, de megfordult G. Fodor Gábor botrányos trashbulvár-portáljánál, és a Fidesz-frakció pénzéből részesülő, valamint a földművelésügyi minisztérium megrendelésére dolgozó, magát oknyomozónak valló Pesti Srácok portálnál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik