Közélet

Nagycsaládosok: a gyermekek sztrájkba vonása nem szakmai érdekeket szolgál

iskolapad(210x140)(3).jpg (Array)
iskolapad(210x140)(3).jpg (Array)

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) pénteki közleményében reagált a pedagógustüntetés kapcsán szervezett Nem leszek ma suliban akcióra. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az esemény lényege, hogy a közoktatás jelenlegi állapotával szemben az elégedetlen szülők úgy fejezhetik ki nemtetszésüket, hogy február 29-én nem küldik iskolába gyermekeiket.

A NOE azt írja, kiemelkedően fontosnak tartják a közoktatás megújítását és hiszik, hogy a jövő generációjának sikere a közoktatás minőségében rejlik, azonban hozzáteszik:

Családjainktól jelzéseket kaptunk arról, hogy némely iskolában a pedagógusok, vagy a szülői munkaközösség tagjai biztatják arra az általános és középiskolás diákokat, hogy 29-én ne menjenek iskolába. Úgy véljük, a gyermekek ilyen formában történő bevonása a közneveléssel kapcsolatos vitába megosztja mind a diákságot, mind a szülői közösséget.

Állásfoglalásuk szerint a közoktatásban létrejött és már évtizedek óta meglévő problémák megoldására a diákoknak az őket képviselő szervezetek révén a véleménynyilvánításra több lehetőségük van. Mint írják:

A gyermekek “sztrájkba” vonása nem szakmai érdekeket szolgál, és adott esetben a diákokban félelmet is kelthet.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik