Közélet

Most sokkal jobb békéscsabainak lenni

Szeptember végére elkészülhet 67 utca felújítása Békéscsabán a Modern városok program keretében a kormánytól kapott kétmilliárd forintból. További 111 utca és út esetében engedélyes és kiviteli tervek készülnek, tájékoztatta Ferenczi Attila, az önkormányzat pénzügyi, gazdasági és városfejlesztési bizottságának elnöke az MTI-t.

Kifejtette: bruttó 1 milliárd 778 millió forintból 67 belterületi utcát újítanak fel, ezek esetében közbeszerzési eljárást követően elindulhat a munka, és akár már idén szeptember végére be is fejeződhet.

Hetvennégy belterületi utca és út esetében elkészítik a kiviteli és engedélyes terveket, és amint sikerül azok felújítására forrást szerezni, ott is megindulhat a kivitelezés. További harminchét belterületi és tizennégy külterületi utca esetében pedig csak engedélyes terveket készítenek, ezeken a helyeken ugyanis kisajátításokat és egyéb telekrendezési eljárásokat is le kell folytatni a felújítás előtt.

Mivel a kormányzattól kapott támogatást 2017. december 31-ig fel kell használni, ezekre az eljárásokra nem lenne elegendő idő, közölte Ferenczi Attila.

A Fidesz helyi frakcióvezetője kiemelte: 88 millió forintot fordítanak tervezésre, 30 milliót műszaki ellenőrzésre és körülbelül 55 milliót a közbeszerzések lefolytatására és egyéb pályáztatásra.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik