Budapest, 2014. október 13.
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati és nemzetiségi választásról az NVI fõvárosi székházában 2014. október 13-án.
MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Közélet

A választási iroda elnöke szerint a demokrácia megcsúfolása lett volna a kopaszok elküldése

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 25. 09:21

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke volt az ATV Egyenes beszéd vendége, a téma természetesen az volt, hogy 15-20 kopasz és egy idős nő mattolta a demokráciát.

Pálffy szerint neki nincs felelőssége abban, ami ott zajlott, hiszen rend volt.

Az, hogy ők kigyúrtak, kopaszok, fehérek vagy nem fehérek, az nem tartozik arra, hogy minden állampolgárnak lehetősége van népszavazást kezdeményezni.

Az elnök szerint kollégái többször is lementek megnézni, mi zajlik ott, megkérték az embereket, hogy senkit ne akadályozzanak abban, hogy mindenki odaférjen a blokkolóórához.

Azt mondja, ott nem volt olyan, amiért intézkedni kellett volna.

Nekem nincs jogom ahhoz, hogy kiküldjem őket.

A 15-20 kopaszról azt mondta, nem voltak neki gyanúsak, ha akarnak, akár kérdést is nyújthattak volna be.

Az pedig a demokrácia megcsúfolása lett volna, ha kiküldenek olyanokat az épületből, akik jogosan állnak.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Prime Minister of Hungary and the President of the national conservative ruling party Fidesz Viktor Orban delivers a speech during the European People's Party Statuary Congress in Madrid on October 22, 2015. The EPP congress, which groups conservative parties from across the EU, is expected to adopt a four-page resolution tonight that calls for improvements in the reception of migrants but also demands the strengthening of the EU's external borders. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN / AFP / GERARD JULIENOrbán: engem itt Budapesten felakasztanának egy lámpavasra
Engedélyt kért a Kliktől, hogy Orbán szavairól elmondja véleményét