Közélet

Tüntetést hirdetett vasárnapra az Együtt

Az ellenzéki párt a „a népi kezdeményezés becsületének védelmére" szervezi a demonstrációt.

Az Együtt szerint Orbán Viktor kezdeményezése nem a kvótáról, hanem az európai Magyarország jövőjéről szól – írták, hozzátéve: meggyőződésük szerint a miniszterelnök “alkotmányellenes népszavazási javaslatával szemben” Magyarország helye az Európai Unió centrumában van.

Az Együtt közleményében felszólította a Fideszt, hogy ne manipulálja “hazug, figyelemelterelő kampányokkal a magyar társadalmat”, foglalkozzon az egészségügy és az oktatás válságával, és teremtse meg annak a lehetőségét, hogy – mint fogalmaztak – “újra legyen becsülete az erőszakmentes népi kezdeményezéseknek”.

A párt közleménye szerint

botrány, hogy a Nemzeti Választási Irodánál kedden történtek után Orbán Viktor miniszterelnök szerdán népszavazást “merészel” kezdeményezni. Az Együtt elutasítja és a “demokrácia megcsúfolásának tartja” a Fidesz lépéseit.

A vasárnapra hirdetett budapesti tüntetés részleteiről az Együtt későbbre ígért tájékoztatást.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a kormányülés szünetében jelentette be, hogy a kormány döntést hozott a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazás kezdeményezéséről.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik