Közélet

Kockás ingbe borult az ország – lapszemle a tüntetés másnapján

Fellapoztuk az összes napilapot, ami foglalkozhat a pedagógustüntetéssel. Olyat is, ami nem. Elképesztő méretek versus kormánygyengítés.

A 24.hu összes hírét a kockás inges szolidaritási kiállásról megtalálja, ha ide kattint.

Van videónk is. Utána jönnek a lapok.

A Népszabadság szerint elképesztő méreteket öltött a kiállás Pukli mellett, ingek, virágok, tüntetés.

Kockásba borult az ország, írják.

Majd hozzáteszik, egyre erősebb az oktatási lázadás.

A kormánypárti Magyar Idők címlapjáról nem tudjuk meg, hogy pénteken minden diák, tanár és szülő kockás ingben tiltakozott az oktatási rendszer ellen. De azt igen, hogy a kormány gyengítése a cél az ilyen tüntetésekkel. Szerintük.

A Magyar Nemzet címlapjának jobb alsó sarka szerint nagyjából ezren tiltakoztak a Teleki előtt, ezzel kiállva az igazgató, Pukli István mellett.

A Népszava már pénteken is nagyot ment. Kockás fejléccel jelentek meg. Szombati számukban azt írják, egyre erőteljesebb a tiltakozás, a tanárok üzentek a kormánynak: a megtévesztés olcsóbb, mint a közoktatás megújítása.

Utalva itt arra, hogy a tanárok szerint nem igaz, hogy újabb béremelést követelnének.

A Magyar Hírlap címlapjáról nem tudjuk meg, hogy pénteken demonstráció volt. Ugyanakkor azt írják, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Mendrey László az offshore üzletbe is belekóstolt korábban, iskolájában pedig nincs saját osztálya, óraszámát is csökkentették.

A Nemzeti Sport első oldaláról pedig megtudtam, hogy ma az Újpest ellen lép pályára kedvenc csapatom, az MTK. Hajrá.

Kiemelt kép: Neményi Márton, 24.hu

Olvasói sztorik