Klinghammer István (klinghammer istván, államtitkár, )
Közélet

Klinghammer: csak a kockás ingre figyelnek

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 19. 11:32

Ritka az olyan, hogy egy elejtett mondatból egy egész tüntetés jelképe lesz. A volt oktatási államtitkárnak sikerült.

Klinghammer Istvánnak, a Fidesz korábbi oktatási államtitkárának sikerült, amikor egy interjúban azt mondta:

Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál.

A 444-nek az államtitkár most úgy fogalmazott:

A három jelző, a borotválatlan, a kócos és a kockás inges együtt fontos, a rendezetlenséget fejezik ki. De ebből az újságok már elhagyták a kócost, csak a kockás ingesre figyeltek.

Szerinte önmagában a kockás inggel nincsen probléma, neki is van. „Sporthoz, szabadidőhöz, horgászatoz teljesen jó viselet. És azt is elfogadom, ha valaki szerint tanításhoz is megfelelő, ez csak az én véleményem. A rendezetlenség viszont nem fogadható el egy tanártól, ezt fejezte ki a három jelző.”

A nyilatkozatát nem bánta meg, a kritikáját is fenntartja, diákjai egyetértenek abban, hogy a tanár a megjelenésével is példát mutat.

Mindenkinek lelke rajta, hogy mit vesz észre ebből a nyilatkozatból. A reakcióikkal sokan ablakot nyitottak saját magukra.

Nem érti, mit szimbolizálnak, mivel állnak szemben a kockás ingben fényképezkedő tanári karok.

Kommentek

Egy rakás pénzért csatornáztak, mégis feltört a szennyvíz
Bad Aibling, 2016. február 10.
Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök a bajorországi Bad Aiblingban történt vonatbaleset helyszínére érkezik 2016. február 10-én. Elõzõ nap a Meridian vasúttársaság két szerelvénye frontálisan összeütközött. A szerencsétlenségben tíz ember életét vesztette, több tucatnyian megsérültek, egy személy eltûnt. (MTI/AP/Matthias Schrader)Orbánhoz látogat a bajor miniszterelnök