AppleMark
Közélet

Hatszor halasztották el Orbán sajtótájékoztatóját Brüsszelben

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 02. 19. 20:56

Pénteken hatszor halasztották el Orbán Viktor brüsszeli csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatóját, és az állandó beharangozások-műsorváltoztatások már a közmédia munkatársaiban is kérdéseket vetettek fel – írta meg az Index. Havasi Bertalan,  a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője Orbán emiatt megváltozott időbeosztásával kapcsolatban az MTI-vel azt közölte, hogy a miniszterelnök kétoldalú egyeztetésekkel és felkészüléssel tölti a napját Brüsszelben, az Európai Tanács épületében.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint Orbán Viktor péntek délelőtt a visegrádi országok (V4) csúcstalálkozója keretében egyeztetett a cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnökkel, majd később külön-külön tárgyalt a bolgár és a horvát kormányfővel.

Attól függően, hogy meddig húzódnak el a megbeszélések, Orbán Viktor a csúcstalálkozó végén sajtótájékoztatón vagy rövid nyilatkozatban értékeli az Európai Tanács ülésén történteket – tette hozzá Havasi Bertalan.

Kommentek

Brüsszel, 2016. február 18.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen David Cameron brit (b), Bohuslav Sobotka cseh (j3) és Orbán Viktor magyar miniszterelnök (j2) az EU-tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóján Brüsszelben 2016. február 18-án.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi BalázsA britek térdre kényszerítették az Európai Uniót
A diákolimpikon visszautasítja, hogy Balog a propagandagépezet részévé tegye