Közélet

Deutsch még emlékszik a kockás ingére

Deutsch Tamás (Deutsch Tamás)
Deutsch Tamás (Deutsch Tamás)
A Fidesz EP-képviselője egy nagyon régi fotót vett elő, vélhetően még a liberális korszakból.

Nem tudni, ironikusan-e, hiszen találtunk jóval frissebb kockás inges fotót róla. Az biztos, hogy a „kockás inges nap” Deutsch Tamást sem hagyta hidegen, ő is posztolt egy jóval korábbi fotót magáról, amelyen széles mosollyal az arcán látható. Az archív képhez – önmagához képest meglepően szűkszavúan – mindössze ennyit írt:

Forradalmi viselet.

Az EP képviselőnél  jóval egyértelműbb volt Bencsik János fideszes parlamenti képviselő kiállása a tanárok mellett. Ő még a kockás inges lázadást kirobbantó Klinghammer István volt felsőoktatási államtitkár, akadémikusnak is beszólt.

Akadémikusi körökben úgy tűnik, hogy nem mindenkihez jutott el e népi bölcsesség. Mindenesetre az, hogy ki milyen inget visel, elsősorban divat és ízlés dolga, s az elvégzett munka minőségét aligha befolyásolja.

Bencsik eddig is szerette a kockás ingeket, de úgy véli: talán itt az ideje, hogy a Kossuth téri munkahelyemre is rendre abban jelenjek meg szolgálatra. Mindez azt látszik igazolni, amit a születésnapos Lázár János kapcsán már írtunk, aki kiáll a tanár mellett, az a gyereke jövője miatt teszi, ettől még akár fideszes is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik