Közélet

A diákolimpikon visszautasítja, hogy Balog a propagandagépezet részévé tegye

Balog Zoltánon manapság nem nagyon láthatunk majd kockás inget.

Ahogyan arról beszámoltunk, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője csípős posztban, fehér ingben szólt vissza a kockás inggel tiltakozóknak. A miniszter a Nemzetközi Tudományos Diákolimpikonokat köszöntötte és hozzátette:

Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing számít, hanem a teljesítmény.

Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing…

Posted by Balog Zoltán on Friday, February 19, 2016

Az egyik diákolimpiai érmes, Békés Gáspár, a bejegyzés alatti kommentben utasította vissza, hogy politikai célokra használják fel teljesítményét – vette észre az Átlátszó Oktatás.

A fiatal ezt írta a poszt alá:

Én diákolimpikonként visszautasítom, hogy az állami propagandagépezet részévé tegyenek minket!
Csak hogy tisztázzuk mennyire is becsül meg minket az állam:
Egyetlen pluszpont sem jár az egyetemi felvételin a diákolimpiáért, se az országos selejtezőért, se a részvételért, se az éremért, míg az OKTV első tíz helyezettje plusz száz pontot kap. A sportolimpikonok pedig ötszázat, és egy úszó például elmehet orvosira. Természetesen a kisebb hazai sportversenyekért is jár nyolc-tíz pont estenként.

Emellett semmilyen említést nem tesz rólunk a média, beleértve az államit is, míg minden huszadrangú celeb nevét ismeri a fél ország. Minket nem vár a reptéren ujjongó tömeg, amikor éremmel térünk haza.
Éppen ezért az lenne a minimum, hogy legalább ne használjanak fel minket propagandacélokra! Mintha mi, a megbecsült “fehér inges diákok” persze tudnánk, hogy minden a legnagyobb rendben van.

#kockásolimpikonok

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik