Közélet

A minisztériummal egyeztette földügyekről szóló cikkeit a Pesti Srácok

A fizetett írások nagy része a szocialisták és Simicska Lajos üzelmeiről szólt.

Mint arról az RTL Klub korábban beszámolt, a Földművelésügyi Minisztérium fizetett a Pesti Srácok nevű portálnak azért, hogy cikksorozatot hozzon le a „földrablásokról”, melyek legfőképpen a szocialista kormányok és Simicska Lajos ügyeivel foglalkoztak. Az Átlátszó kikérte az erre vonatkozó szerződést a tárcától.

Ebből kiderült: nettó 1,5 millió forintért összesen 12 cikket rendelt a minisztérium a Huth Gergely főszerkesztésében álló portáltól. A megjelenések időpontját és a cikkek „pontos szövegszerű tartalmát” egyeztették, és arról is megállapodtak, hogy ha egy adott cikkel a minisztériumnak gondja van, a portál két napon belül köteles azt módosítani.

Huthék korábban cáfolták, hogy a cikksorozat csak a szocialisták és Simicska ügyeire korlátozódott volna, a szerződésből kiderült, hogy végül is igazuk van: a Fidesz földprogramjának bemutatásáról is jelentek meg írások.

Az oldalt üzemeltető GerillaPress nem először kap pénzt a kormánytól és a kormánypárttól: korábban 12 milliót kaptak a Miniszterelnökségtől, tízmilliót a Belügyminisztériumtól, valamint összesen több mint 8 milliót a Fidesz-frakciótól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik