Közélet

Rétvári szerint ők pont elég szervezettel tárgyalnak az oktatásról

24.hu
24.hu

2016. 02. 17. 08:14

Minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról – mondta az M1 szerda reggeli műsorában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Szerinte a legnagyobb szakszervezetek mellett a szülők és a diákok, a tanulók leendő munkaadóinak képviselőivel éppúgy tárgyalnak, mint a Magyar Rektori Konferenciával, a magyar Tudományos Akadémiával és a Magyar Művészeti Akadémiával, a nemzetközi kitekintés érdekében pedig az OECD illetékeseivel is tárgyalnak a megbeszéléseken.

Mint mondta, biztos abban, hogy a Köznevelési Kerekasztal “az a hely, ahol aki részt vesz, az része lesz a döntéseknek”. Rétvári Bence szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezeti átalakításairól várható a leggyorsabb megegyezés, ugyanakkor vannak pontok, ahol a kormányzat nem kíván változtatni; ezek között említette az állami intézményfenntartást és az ingyenes tankönyvellátást.

Az államtitkár szerint idén 34 milliárd forintot fordít a kormányzat a pedagógus életpályamodell bevezetésére, “de ezen túlmenő bérkövetelésekről már nem tudunk tárgyalni”.

Kommentek

Sztrájkba kezdtek a miskolci buszosok
kover-laszlo(960x640).jpg (Array)Nekiment Kövérnek a pásztói polgármesterként dolgozó volt MTV-s