Videó

Nevetve távozott a nőverő Balogh az ítélet után – videó

Ma vitába szálltunk Balogh „Vakkomondor” Józseffel a Kecskeméti Járásbíróságon. Kameránk felvette, ahogy nevetgél az ítélet hozatal után. Ő azt állítja, hogy nem röhögött. Pedig de.

Pénzbüntetésre ítélte Fülöpháza polgármesterét szerda délelőtt a Kecskeméti Járásbíróság. 420 ezer forint – ennyit kell fizetnie a döntés szerint, és továbbra is ő maradhat a település vezetője. A bűnügyi költségek is őt terhelik, ez valamivel több, mint 250 ezer forint.

A bírónő az ítélet indoklásakor kifejtette: hogy a vádlott beismerte tettét, ha felfüggesztettet kap, az szükségtelen hátrányokat okozna neki. A pártfogó felügyeletét ugyancsak nem tartotta indokoltnak.

Balogh ellen még 2013-ban kezdett nyomozni az ügyészség, azután, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek: a politikus élettársa súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra. A vádirat szerint az egykori fideszes képviselő és élettársa április 28-án hajnalban érkezett haza tanyájukra, majd rátámadt az asszonyra, ittas állapotban, ököllel ütlegelte őt, végül a terasz fakorlátjához csapta a fejét. Orrcsonttörés, többszörös járomcsonttörés – egyebek mellett ezekkel a sérülésekkel került kórházba.  A nőverő polgármester az eset után nem mindennapi magyarázattal rukkolt elő munkatársunknak. Azt nyilatkozta kollégánknak, hogy élettársa a család vak komondorán esett át, így sérült meg. Később meggondolta magát, és beismerő vallomást tett.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik