Közélet

Kormányoldalon fakadt ki egy tanár az oktatásban uralkodó állapotok miatt

Vukovári Panna azt írta: távol áll tőlük a kormánybuktatás, de be kell látni, hogy nagy baj van.

A KDNP által létrehozott Barankovics Alapítvány egyik állandó szerzője fakadt ki a szervezet oldalán a közoktatás állapota miatt. Vukovári Panna költő-pedagógus „Szóval, tüntetünk” című írásában megjegyezte: tartózkodnak az „orbántakarodjhoz” hasonló méltatlan bekiabálásoktól, kormányt dönteni se akarnak, de azt igen, hogy a kormány lássa be: nagy baj van.

Azt írta, hogy a pedagógus „olyan jószág”, amely jól kezelhető, könnyen alkalmazkodik, szabálykövető, lojális és csak magában morog, most mégis azt mondják a tanárok: elég volt. Szerinte a döntéshozók kifacsarva tálalják a pedagógusok szavait, a helyzetről valójában fogalmuk sincs – a tanárok tüntetése nem béremelésről szól, hanem arról, hogy tanítani akarnak.

Vukovári kifejti: az eszközök nem elégségesek, már sem a rendszer, sem a személyi feltételek, de a szellemi keret sem felel meg a nívós, modern, európai szintű oktatás követelményeinek. Távolodik egymástól a valódi világ és az iskola, a tanulók olyan ismeretekkel kerülnek ki az életbe, amivel egyre kevésbé tudnak boldogulni – jegyezte meg.

Mi vagyunk azok, akiké a felelősség: mi lesz belőlük. Belőlünk. És a tanárember olyan ember, hogy ha feladat van, akkor feladat van: nem nyugszik, míg végére nem jár. És nem csak szóval. Tettel is

– írta. (HVG.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik