Budapest, 2015. december 14.
Kerékpáros halad a bicikliúton a felújított Bem rakparton, a Batthyány térnél 2015. december 14-én. December 13-án este 7 órától megnyitották a közúti forgalom elõtt a Bem rakpartot a Batthyány tér és a Bem József tér között. A háttérben az Országház látható.
MTI Fotó: Marjai János
Közélet

A postatörvényt tárgyalja a parlament, de ez sokkal több, mint egy egyszerű módosító

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 16. 05:33

Összesen nyolc előterjesztést tárgyal ma az Országgyűlés, köztük azt a kormánypárti javaslatot, amely szerint semmilyen adat nem lehet közérdekű, amely aránytalan sérelmet okozna a posta üzleti tevékenysége szempontjából.

Az ülésnap kedd reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A parlament az elsők között tárgyalja a konzuli védelemről szóló törvény módosítását, továbbá több nemzetközi szerződés változtatását.

Terítékre kerül továbbá a társasági adóról és az osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvény módosítása is.

A képviselők az ülésnap végén tárgyalhatják a postai szolgáltatások változtatásáról szóló kormánypárti javaslatot. Az előterjesztésről Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke azt közölte, hogy nem felel meg maradéktalanul az alkotmányos követelményeknek. A hatóság vezetője szerint ugyanis bár az állami tulajdonú cégeknél is fennállhat méltányolható érdek az üzleti adatok, információk titokban maradásához, azonban a javaslat aránytalanul korlátozná a posta tevékenységének és gazdálkodásának ellenőrizhetőségét.

A jelenlegi háromnapos ülés zárónapját jövő hétfőn tartják, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

A postatörvény módosításáról és a demokrácia relációjáról itt írtunk.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.